Voor veel mensen als ze beginnen met lezen is veel nieuw met het gebruiken van de lenzen. Natuurlijk zal de opticien zo veel mogelijk uitleggen en helpen maar hij zal natuurlijk niet alles kunnen vertellen. Met dit lijstje zul je totaal paraat zijn voor jouw nieuwe lenzen. Zo kun je de fouten voorkomen en zo goed mogelijk je ogen beschermen.

Vloeistof

Het lijkt soms verleidelijk om gewoon goedkoop vloeistof bij de Hema te halen maar dit zou ik toch afraden. Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistof en bij het gebruik van de verkeerde vloeistof kun je je lenzen kapot maken of nog erger je oog irriteren. Zelfs als je weet welke vloeistof je hebt kunnen andere soorten vloeistof zorgen voor irritatie.

Doosjes

Woon jij met een partner die ook lenzen draagt, dan is de kans groot dat je uiteindelijk dezelfde doosjes hebt maar niet dezelfde sterkte of ander soort lenzen zoals multifocale lenzen. Zorg dat je met een sticker, watervaste stift of iets wat duidelijk aangeeft welk doosje van jou is.

Lenzen ophalen

Tegenwoordig kan alles en hoef je allang niet meer elke keer naar de winkel als je nieuwe lenzen nodig hebt. Met de handige online service kun je ook je lenzen bestellen en laten bezorgen. Het is niet de bedoeling dat je dan totaal niet meer langs de opticien hoeft maar dat je maar 1 keer hoeft te gaan.

Binnenstebuiten

Hoe weet je nou of je lens goed om in je oog doet, nou daar is een klein trucje voor. Als je lens eruit ziet als een soepkom dan zit hij verkeerd om en als het een kom is zonder randjes dan kun je hem veilig in je oog doen.    

Bron: https://www.123lens.nl